CE-markering 24-uurs urine verzamelsysteem 24hU-Col®

Persbericht 9-9-2017

Labonovum B.V., een biomedisch bedrijf gespecialiseerd in diagnostisch laboratoriumonderzoek, heeft deze week CE-markering verkregen voor het nieuwe 24-uurs urine verzamelsysteem 24hU-Col®, wat aangeeft dat het product nu voldoet aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen en wetgeving.

24hU-Col® is een innovatieve manier om gedurende 24 uur urine op te vangen in een opvouwbare bokaal met een interne standaard. Voordeel voor de patiënt: deze hoeft slechts na 24 uur een buisje af te nemen uit de bokaal en deze per post naar het laboratorium te sturen. De bokaal kan thuis via het papier afval en regulier/plastic afval weggegooid worden. Het laboratorium kan de interne standaard meten en hieruit het verzamelde volume per 24 uur berekenen. Voordelen voor het laboratorium: minder volumineuze voorraad aan bokalen, afvalreductie en automatische 24 uurs urine volume bepaling.

Labonovum is een volledig Nederlands biotech bedrijf gespecialiseerd in medisch diagnostisch laboratoriumonderzoek. Het brengt innovatieve oplossingen en nieuwe producten naar de markt. Met deze producten worden patiënten meer betrokken bij hun eigen zorg, een van de uitgangspunten van het huidige volksgezondheidsbeleid. Dankzij de innovaties van Labonovum kunnen zowel zorgverleners, patiënten en consumenten zelf lichaamsmateriaal afnemen en per post naar het laboratorium versturen.

    Heeft u nog vragen?