CE-markering bloedafname systeem Hem-Col®

Persbericht 4-4-2017Labonovum B.V., een biomedisch bedrijf gespecialiseerd in diagnostisch laboratoriumonderzoek, heeft deze week CE-markering verkregen voor het nieuwe bloedafname systeem Hem-Col®, wat aangeeft dat het product nu voldoet aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen en wetgeving.

Hem-Col® is een patiëntvriendelijke methode om zelf bloed te kunnen verzamelen met een vingerprik. Patiënten kunnen dit thuis of op het werk uitvoeren wanneer het hun uitkomt. Er is geen ziekenhuis-, dokters- of laboratoriumbezoek meer nodig: Hem-Col® kan per post naar het laboratorium verstuurd worden. Bloed verzameld met de Hem-Col® buis is voor de meeste parameters 3 – 5 dagen stabiel.

Labonovum is een volledig Nederlands biotech bedrijf gespecialiseerd in medisch diagnostisch laboratoriumonderzoek. Het brengt innovatieve oplossingen en nieuwe producten naar de markt. Met deze producten worden patiënten meer betrokken bij hun eigen zorg, een van de uitgangspunten van het huidige volksgezondheidsbeleid. Dankzij de innovaties van Labonovum kunnen zowel zorgverleners, patiënten en consumenten zelf lichaamsmateriaal afnemen en per post naar het laboratorium versturen.

    Heeft u nog vragen?